Vaalivirkailija huoritteli äänestäjiä, jouduttiin poistamaan paikalta

Iltalehden mukaan Helsingissä Herttoniemen yhteiskoululla vaalivirkailijana toiminut keski-ikäinen nainen oli kännissä äänestyspaikalla. Nainen jouduttiin poistamaan äänestyspaikalta epäasiallisen käytöksen takia.

Äänestämässä käynyt nainen oli järkyttynyt naisen käytöksestä, sillä vaalivirkailija oli huutanut asiasta huomauttaneille ”haistakaa v****, huorat”. Hän käytti myös lehmä-nimitys.

Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunnan sihteeri Veera Reuna vahvistaa, että äänestyspaikalla on ollut epäasiallisesti käyttäytynyt henkilö. Hänen mukaan ”eilen juhlimassa käynyt” henkilö ei kuulunut vaalilautakuntaan, vaan hän oli äänestyspaikalla avustajana.

– Tässä on tehty huono valinta ja henkilö on poistettu paikalta, Reuna sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa