Valmistaja väittää: Itä-Suomen yliopiston mittauksissa virheitä

Axellus Oy vakuuttaa, että sen valmistamat Sana-sol-tuotteet sisältävät D-vitamiinia pakkauksessa ilmoitetun määrän. Yritys ei voi hyväksyä, että historiallisen tuotemerkin luotettavuus ja arvo on vaarannettu kyseenalaisella tutkimuksella.

Itä-Suomen yliopiston julkaisemassa D-vitamiinitasojen mittauksessa todettiin, että Sana-sol D-vitamiini 25 µg ei sisältäisi pakkauksessa ilmoitettua määrää D-vitamiinia.

Tulos näyttää johtuvan testissä tehdyistä virheistä. Sen tiedon perusteella, mitä tutkimuksesta on annettu, näyttää siltä, että menetelmän virheettömyydestä ei ole varmuutta eikä se sovellu D3-vitamiinipitoisuuden tutkimiseen.

Axelluksen suorittamien testien mukaan Sana-sol D-vitamiinituotteiden sisältö on kunnossa. Varmistamme asian ylimääräisillä testeillä, jotka teemme sekä itse että ulkopuolisen laboratorion toimesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa