VR myy lippuja juniin, joita ei ole olemassakaan

Iltalehti kertoo, että VR myy automaateista lippuja myös juniin, joita ei ole olemassakaan. Tämän sai kokea matkustaja, jolle myytiin vain taajama- ja pikajunille tarkoitettu 10 matkan sarjalippu Helsinki -Turku välille.

Helsingin ja Turun välillä ei edes kulje kyseistä junaa. Siitä huolimatta mies onnistui matkustamaan sarjalipulla Turkuun. Tämä teki tilanteesta hankalan, sillä kerran käytetystä sarjalipusta ei palautettu rahoja.

Asiakaspalvelun mukaan vastaavia tapauksia on tullut ennenkin. VR ei kuiteenkaan poista vaihtoehtoa automaatista, koska se on liian hankalaa. VR-konsernin viestintäasiantuntija Annikka Itkonen pahoittelee virheen olemassaoloa.

Asiakkaalta vaaditaan paljon omaa aktiivisuutta ja tiedonhankintaa. Teknisesti on mahdollista, että hän voi ostaa epähuomiossa vääränlaisen lipun. Matkustusreitin valittuaan asiakkaan tulisi tietää, millainen junakalusto milläkin reitillä kulkee, Itkonen kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa