A-Katsastus lähettänyt epäilyttäviä markkinointikirjeitä

Ilta-Sanomien mukaan A-Katsastus on lähettänyt auton omistajille epäilyttäviä markkinointikirjeitä. Kirjeessä kerrottaan ajoneuvon olevan ajokiellossa ja kehotetaan varaamaan aika katsastukseen maksullisesta palvelunumerosta.

Eräs lehden lukija kertoo, että kirjeen ylälaidassa on pieni printti, jossa lukee ”Tämä kutsu on aiheeton, mikäli olet jo katsastanut ajoneuvosi”.

Trafi on saanut aiheesta kymmeniä närkästyneitä yhteydenottoja. Ihmiset ovat kyselleet negatiivisella sävyllä, että millä perusteella he ovat kirjeitä saaneet.

Trafi on luovuttanut ajoneuvojen rekisteritietoja suoramarkkinointiin sopimuskumppaninsa Fonectan kautta, joka on jälleenmyynyt osoitetiedot A-Katsastukselle. Fonectaa on pyydetty keskeyttämään kampanjan, eikä kirjeitä saa enää lähettää.

Trafi tutkii parhaillaan, että onko sopimusta rikottu. Fonecta on uusi yhteistyökumppani ja Pulkamo mukaan kyseessä saattaa olla inhimillinen virhe.

– Jokaiseen markkinointiin tarvitaan tietolupa ja se voidaan myöntää esimerkiksi katsastustoiminnan markkinointiin, sillä pidämme sitä hyödyllisenä markkinointina. Olemme tässä tapauksessa myöntäneet aivan normaalin käytännön mukaan luvan, yksikönpäällikkö Kirsi Pulkamo Trafista kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa