Herää pahvi, Facebookin värien vaihto on huijaus

Facebook:ssa leviää parhaillaan kuva, jossa neuvotaan miten yhteisöpalvelun värejä pystyy muka muuttamaan. Kyseinen sovellus on haittaohjelma, jonka kautta voit saada koneellesi kaikenlaista kivaa ja yllättävää paskaa.

Huijauksen uhriksi joutuneet käyttäjät jakavat kuvaa tietämättään ja merkitsevät kavereitaan kuvaan. Näin saadaan houkuteltua mukaan lisää uhreja.

Liikkeellä paljon vastaavia huijauksia, joilla saat haittaohjelmia koneellesi. Helpoin konsti monen huijauksen välttämiseen on muistaa, että Facebookin ominaisuus, joka löytyy sen ulkopuolelta on todennäköisesti huijaus.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa