Jäätelöautojen hautajaiset alkaneet

Suomen Kotijäätelö ei ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan. Viime vuosina jäätelön kokonaiskysyntä on laskenut merkittävästi, eikä liiketoiminnan jatkaminen nykyisessä muodossa ole taloudellisesti kestävä ratkaisu.

Suomen Kotijäätelö on Suomen Nestlén tytäryhtiö. Tuotteiden myynnistä vastaavat yhdeksän franchising-yrittäjää. Franchising-yrittäjät ovat työllistäneet vuodesta 1993 alkaen sesongista riippuen noin 70–150 henkilöä.

Nestlén tavoitteena on, että kuluttajien olisi yhä mahdollista nauttia Kotijäätelön tuotteista. Tähän etsitään ratkaisua yhdessä franchising-yrittäjien kanssa.

Jäätelöautojen toiminta jatkuu normaalisti näillä näkymin ainakin touko-kesäkuuhun 2013 saakka seuraavilla alueilla:

 • Uusimaa
 • Päijät-Häme
 • Kymenlaakso
 • Osa Pohjois-Karjalasta
 • Osa Kainuusta.

Seuraavilla alueilla toiminta loppuu 23.12.2012 mennessä:

 • Kanta-Häme
 • Pirkanmaa
 • Satakunta
 • Pohjanmaa
 • Etelä-Pohjanmaa
 • Keski-Suomi
 • Pohjois-Savo
 • Osa Pohjois-Karjalasta
 • Etelä-Savo
 • Etelä-Karjala

Franchising-yrittäjät seuraavilla alueilla ovat lopettaneet toimintansa:

 • Varsinais-Suomi
 • Keski-Pohjanmaa
 • Pohjois-Pohjanmaa
 • Osa Kainuuta
 • Lappi

Nestle suosittelee, että asiakkaat tarkastavat lähimmän pysäkkinsä tilanteen tarkemmin Kotijäätelön Internet-sivujen reittihausta , koska Jäätelöautojen reitit eivät noudata kunta- tai maakuntarajoja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa