Kerää käpyjä, tienaa neljä tonnia kuussa

YLE Etelä-Savo uutisoi, että käpyjä keräämällä voi tienata jopa neljä tonnia kuussa puhtaana käteen. Tähän tulokseen pääsemiseen ei tarvitse tehdä työtä edes viikonloppuna.

Parhaimmat kerääjät tienaavat jopa pari sataa euroa päivässä, ja se on verovapaata tuloa. Hommassa voi siis päästä hyville tienesteille, kertoo Metsänhoitoyhdistys Järvi-Suomen metsäneuvoja Tapio Perko.

Ennen keräämistä kannattaa ottaa yhteyttä metsänhoitoyhdistykseen, josta neuvotaan oikeanlaisen metsän löytymisen. Keräämiseen pitää aina olla maanomistajan lupa.

Männynkäpyjä kerätään aurinkoisessa ja kuivassa säässä marraskuusta lähtien kevättalveen saakka. Maassa olevia käpyjä ei kerätä, vaan ainoastaan latvuksessa kiinni olevia.

Kävythän kerätään pääsääntöisesti hakkuiden jälkeen, kun metsäkoneet ovat lähteneet työmaalta pois. Siellä sitten latvuksia käänneellään ja etsitään käpyjä. Latvukset ovat aika raskaita, ja kun niitä koko päivän kääntelee, niin kyllä se kovaranteisen kaverin hommaa on, Perko sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa