Kuluttajien riesana yli rajojen tapahtuvat facebook-huijaukset

Euroopan kuluttajakeskuksen saamien yhteydenottojen perusteella suomalaiselle kuluttajalle ongelmia verkossa ovat aiheuttaneet muun muassa auton osto ulkomaiselta välittäjältä, piraattituotteet ja facebookissa tarjottavat ilmaisnäytteet.

Kuluttajaviraston tiedotteen mukaan Euroopan kuluttajakeskusta ovat työllistäneet muun muassa tapaukset, joissa kuluttaja on tilannut auton ulkomaisen välittäjän kautta. Autoa ei kuitenkaan ole koskaan tullut eikä kuluttaja ole saanut rahojaan takaisin.

Myös merkkituotteet ovat aiheuttaneet ikäviä yllätyksiä, kun ne ovat osoittautuneet väärennöksiksi. Facebookissa mainostetut ilmaiset näytepakkaukset eivät puolestaan ole olleetkaan ilmaisia, vaan kuluttajat ovat saaneet niistä laskuja.

Yhteistä verkossa toimiville huijareille on se, että ne ovat sijoittautuneet ulkomaille, jopa Euroopan ulkopuolelle. Toimintaan on niiden takia erittäin vaikeaa puuttua. Paras tapa välttää huijatuksi tuleminen onkin ennaltaehkäisy.

Ennen tilausta kannattaa aina kysyä itseltään, onko tämä liian hyvää ollakseen totta. Hälytysmerkkien pitäisi soida, jos tuote on ilmainen tai poikkeuksellisen halpa, jos sillä on arvoonsa nähden nopea toimitusaika tai jos sivuilta ei löydy olennaisia tietoja tuotteesta tai yrityksestä, sanoo Euroopan kuluttajakeskuksen ylitarkastaja Fabien Fédy.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa