Matkatoimisto konkurssiin – Näin haet korvauksia

Kuluttajavirasto tiedottaa, että matkatoimisto Hilkka Tamminen Oy on asetettu konkurssiin. Yrityksellä on Kuluttajavirastossa konkurssin varalle vakuus, josta maksetaan korvausta valmismatkoista. 

Valmismatkasta voi hakea korvausta Kuluttajaviraston hallussa olevasta vakuudesta seuraavista kuluista:

  • Matkustajien paluukuljetus ja majoitus matkakohteessa paluukuljetukseen saakka, jos matkaan sisältyi majoitus.
  • Kuluttajien maksamat ennakkomaksut ja keskeytyneestä matkasta käyttämättä jääneen matkan osuus.
  • Valmismatkan ostoon oikeutetut vastikkeelliset lahjakortit.
  • Jos asiakas on maksanut valmismatkaan kuuluvan majoituksen uudelleen, vakuudesta korvataan hotellimajoitus alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

Jos olet maksanut suoraan Matkatoimisto Hilkka Tamminen Oy:lle tai matkan välittävä matkatoimisto on siirtänyt rahat sille, toimita korvaushakemus Kuluttajavirastoon. Luottokortilla matkansa maksanut kuluttaja voi hakea korvausta luottoyhtiöltä.

Matkatoimisto Hilkka Tamminen Oy:n välittämät muiden matkanjärjestäjien matkat toteutuvat. Vaikka Matkatoimisto ei olisi tilittänyt maksua eteenpäin, matkanjärjestäjän on silti toteutettava matka. Ota yhteyttä matkanjärjestäjään ja varaudu esittämään maksutosite maksamastasi matkasta.

Jos ostettu matka ei ole valmismatka niin korvauksen hakeminen riippuu matkan maksutavasta. Luottokortilla maksetut matkat korvaa luottoyhtiö. Muulla tavoin maksetun matkan ostanut voi olla yhteydessä käräjäoikeuden määräämään pesänhoitajaan, joka on Asianajaja Teija Saraste. Asianajotoimisto Romo & Ilonen Oy, p. 075 75 40500.

Lue lisää täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa