Pikkupoika kuoli bussin alle

Turussa Itäisen Rantakadun ja Martinkadun risteyksessä tapahtui kahdeksan jälkeen järkyttävä liikenneonnettomuus, kun linja-auto törmäsi suojatiellä 8- vuotiaaseen poikaan. Jalan kouluun matkalla ollut poika sai välittömästi surmansa.

Tapahtumapaikkatutkinnan sekä todistajien kertomuksen perusteella linja-auto, että surmansa saanut pieni jalankulkija tulivat Martinsiltaa pitkin Itäisen Rantakadun risteykseen. Todistajien kertomuksen perusteella molemmille paloi vihreä liikennevalo.

Linja-auto lähti hitaasti kääntymään oikealle Itäiselle Rantakadulle. Samanaikaisesti jalankulkija juoksi risteykseen suojatielle tarkoituksenaan ylittää Itäinen Rantakatu suoraan.

Linja-auton kuljettaja ei ollut havainnut suojatielle juossutta poika, josta syystä linja-auton oikea etupyörä oli osunut poikaan ja tämä jäi linja-auton yliajamaksi.

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen lisäksi asiaa tutkii Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa