Rakennustyömailta löytynyt lähes 4500 pimeää työntekijää

Taloussanomat uutisoi, että jarmaata taloutta torjuvassa Raksa-hankkeessa on löydetty jo lähes 4500 pimeää työntekijää ja runsaasti muutakin vilppiä. Raksa-kampanja käynnistyi vuonna 2008.

Marraskuussa rakennustyömaille tehdään valtakunnallinen tehovalvontaisku verohallinnon toimesta. Tällä kertaa työmaakäyntien yhteydessä neuvonnan pääpaino on veronumerossa ja tulevassa ilmoittamismenettelyssä.

Samalla saamme tietoa lainsäädännön ja harmaan talouden vastaisten torjuntamekanismien toteutumisesta, sanoo verotarkastusyksikön ylitarkastaja Pekka Muinonen tiedotteessa.

Työmailla työskentelevillä täytyy olla veronumero kuvallisessa tunnistekortissa syyskuun alun jälkeen aloitetuilla työmailla. Aiemmin aloittaneilla työmailla veronumeron tulee olla tunnisteessa maaliskuusta lähtien.

Verohallinto tarkastaa työmaat yhdessä Aluehallintoviraston työsuojelun ja Eläketurvakeskuksen tarkastajien kanssa. Harmaata taloutta on löydetty reilusta 30 prosentista tarkastuskohteista.

Pimeitä työntekijöitä on löytynyt 4489. Puuttuvaa yritystuloa 133,5 miljoonan euron arvosta, kuittikauppaa on paljastettu 106,3 miljoonan euron arvosta ja peiteltyjä osinkoja on löydetty 86,7 miljoonan euron arvosta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa