Valio Oltermanni® juuston menestys huikeaa Venäjällä

Valion Haapaveden juustolan laajennus vihittiin tänään käyttöön. Laajennus mahdollistaa Valio Oltermanni® -juuston valmistuskapasiteetin noston noin 30 miljoonaan kiloon vuodessa. Juusto kypsytetään osittain Lappeenrannan terminaalin yhteyteen valmistuneessa uudessa kypsyttämössä.

Haapaveden tehtaan käyttämä maitomäärä kasvaa 50 miljoonasta litrasta 300 litraan vuodessa. Maito kerätään keskimäärin 90 kilometrin säteellä tehtaasta. Maitoa tehtaan käyttöön tuottaa noin 900 maitotilaa.

Maito on maatalouden suurin tulonlähde Pohjois-Pohjanmaalla. Valion Haapaveden tehdas työllistää maidontuotannon ja tehtaan tuotannon kautta lähes 3000 henkilöä ja tulouttaa alueelle vuosittain reilusti yli 100 miljoonaa euroa maidon tuottajahintana, palkkoina, veroina ja hankintoina, summaa Juustot- ja Rasvat -tulosyksiköiden johtaja Emma Aer.

Haapaveden tehtaalla uudistettiin Oltermannin valmistuslinjaa, rakennettiin uusi maidon vastaanottokaista ja tehostettiin tehtaan jätevesien käsittelyä. Uusi juuston annostelulaite ja uusi suolaamo lisäävät kapasiteettia sekä parantavat juuston makua ja tasalaatuisuutta.

Oltermanni on Suomen myydyin juustobrändi. Sen myynti Suomessa kasvoi 10 prosenttia vuonna 2011. Venäjällä kysyntä on kasvanut 50 prosenttia vuodesta 2009 ja Oltermannia myydään Venäjällä jo määrällisesti enemmän kuin Suomessa.  Venäjän ja IVY-maiden juustomarkkinoiden koon odotetaan kasvavan vielä 2-3 -kertaiseksi. Oltermanni® juustoa on viety Venäjälle vuodesta 1995.

Valio merkitsee venäläisille, korkeaa laatua arvostaville kuluttajille samaa kuin maitotuotteiden suomalaisuus, puhtaus, jäljitettävyys ja laatu. Venäläiset arvostavat myös Valioryhmän työtä geenimuuntelematonta rehua käyttävän maidontuotannon hyväksi, korostaa johtaja Mika Koskinen Valiosta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa