Vanhuksille tarjoiltiin ala-arvoista ruokaa, henkilökuntaa kielletty puhumasta

Yle Satakunta kertoo, että Porissa Liinaharjan vanhainkodissa vanhuksille tarjoiltiin 12 tunnin yöpaaston jälkeen aamupalaksi laihaa kauravelliä. Henkilökunnan mukaan velli oli pelkkää lämmintä vesimaitoa.

Tämä on käynnistänyt keskustelun vanhainkotien ruokapalveluiden tasosta Porissa. Ongelmia on etenkin vanhainkodeissa, joissa on siirrytty omasta keittiöstä pelkästään Porin palveluliikelaitoksesta tulevan valmiin aterian varaan.

Ruuan laatua arvostellaan eniten. Lounaalla pihvit saattavat olla niin kuivia, etteivät huonohampaiset pysty niitä syömään. Ruoka on laitosmaista ja mautonta, myös ravinnon riittävyyttä vanhusten tarpeisiin epäillään.

Porin perusturvan ja palveluliikelaitoksen mukaan liian laiha velli oli harmillinen yksittäistapaus, joka ei tule toistumaan. Palveluliikelaitos kiistää laadun huonontuneen ja kuulemma annosten kalorimäärät täyttävät suositukset kirkkaasti.

JHL:n Porin kunta-alan yhteisjärjestön pääluottamusmies Tommi Raunelan mukaan henkilökuntaa on esimiesten toimesta
kielletty kertomasta ongelmista pääluottamusmiehelle tai liittoon.

Ongelma on valitettavasti koko ajan pahentunut. Työntekijä joka nostaa ongelmia esiin leimataan helposti häiriköksi yksikössään.

Lähteet:

http://yle.fi/uutiset/porin_vellikohu_tyontekijoita_kielletty_puhumasta
http://yle.fi/uutiset/vanhainkotien_ruokakeskustelu_ryopsahti

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa