Varo tätä puhelinnumeroa, älä soita takaisin

Aamulehti varoittaa puhelinhuijauksesta, johon moni suomalainen on viime viikkojen aikana mennyt. Huijauksen uhri saa puhelun +88213 alkavasta numerosta, mutta puhelin hälyttää vain hetken.

Tässä vaiheessa moni tekee virheen ja soittaa takaisin, jolloin toisesta päästä alkaa kuulua englanninkielinen nauhoite. Sen mukaan olet voittanut satojatuhansia dollareita. Hups, menetit juuri kymmeniä euroja.

Näitä rahastukseen käytettäviä palvelunumeroita myydään avoimesti netissä. Voit ostaa bulgarialaisen tai zimbabwelaisen palvelunumeron minkälaiseen käyttöön tahansa. Myös automaattisia ääninauhoitteita voi ostaa.

Kun asiakas on soittanut puhelun vapaaehtoisesti, ei operaattorit yleensä korvaa menetettyjä rahoja. Numeron ostaja ja myyjä tienaavat rahaa puheluista. Myös operaattorit saavat itse osan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa