Verkkokauppa.com lähettää Nokia Lumia 920 -älypuhelimen avaruuteen

Nokia Lumia 920 -älypuhelin joutuu heti julkistuspäivänään kovimpaan mahdolliseen testiin. Verkkokauppa.com nimittäin Nokia Lumia 920:n  lähettää Jätkäsaaren myymälän katolta säähavaintopallon avulla avaruuteen 22.11.2012 klo 10:00-12:00 välisenä aikana.

Aalto-yliopiston teekkariryhmä vastaa heliumtäytteisen pallon lähettämisestä. Pallo nostaa puhelimen ja muut laitteet avaruuden rajoille, josta ne laskeutuvat laskuvarjon avulla. Puhelimessa on GPS-jäljitin, jonka avulla puhelin löydetään.

Uusi Lumia on markkinoiden hienoin puhelin ja haluamme tällä korkealentoisella tavalla juhlistaa sen tuloa myyntiin Suomessa ja Verkkokauppa.comissa. Tarkoituksena on kerätä mahdollisimman näyttävää kuvamateriaalia ja demonstroida sen avulla Lumia 920:n Pureview-kameran ominaisuuksia, kertoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä.

Hankkeen suurimmat haasteet ovat vahvat suihkuvirtaukset, jotka saattavat viedä pallon jopa maan rajojen ulkopuolelle. Tarkoitus on kuitenkin säätää pallo niin, että se nousee mahdollisimman nopeasti, jolloin se todennäköisti laskeutuu lähiympäristöön.

Verkkokauppa.com arpoo avaruudessa käyneen maailman ainoan Lumia 920 ”Space Edition” -version Facebook-sivuillaan sillä oletuksella, että Lumia 920 tullaan löytämään eikä se esimerkiksi päädy mereen tai Viroon.

Asiakkailla on mahdollisuus seurata tapahtumaa myymälän katolla olevalta näköalatasanteelta. Näköalatasanteelle
asetettu aito MIG-21 BIS -hävittäjä, sekä tietokone- ja pelikonsolimuseo joihin molempiin on ilmainen pääsy.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa