Haribo Stevi-Lakrids saa makeutensa steviakasvista

Haribon uutuus salmiakkilakritsimakeinen on ensimmäinen steviakasvista makeutensa saava salmiakkimakeinen Suomen markkinoilla. Haribo Stevi-Lakrids ei sisällä lainkaan sokeria ja siinä on 40 % vähemmän kaloreita kuin sokerilla makeutetuissa.

Steviakasvista valmistetulla makeutusaineella makeutettujen Stevi-Lakridsien pehmeä maku tulee lakritsijuuren ja anisaromin yhdistelmästä. Haribo Stevi-Lakrids -makeiset tulevat myyntiin tammi-helmikuussa 2013.

Makeinen on saanut muotonsa steviakasvin lehdestä.

Olemme innostuneita siitä, että voimme tuoda ensimmäisinä kevyitä ja hyvänmakuisia, steviakasvista valmistetulla makeutusaineella makeutettuja pussimakeisia suomalaisille kuluttajille, kertoo myyntijohtaja Ilkka Koskelainen Haribo Lakrids Oy Ab:sta.

Stevia on jopa 300 kertaa perinteistä sokeria makeampi, mutta kaloriton makeuttaja. EU hyväksyi steviakasvista valmistettujen stevioliglykosidien käytön elintarvikkeissa joulukuussa 2011. Makeutusaine on hyväksytty aiemmin muun muassa Japanissa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa