Joulukinkun kotimaisuus on kuluttajalle tärkeää

Tänä jouluna kinkun hankkivista talouksista 95 prosenttia aikoo ostaa kotimaisen kinkun. Lihatiedotuksen mukaan määrä on kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. 4,4 prosenttiin talouksista ostetaan ulkomainen ja prosenttiin kotimainen sekä ulkomainen kinkku.

Kinkun kotimaisuus on tärkeää 81 prosentille suomalaisista. Naisista 84 prosenttia ja 78 prosenttia miehistä pitää kotimaisuutta erittäin tai melko tärkeänä ostoperusteena. Noin seitsemän prosenttia vastaajista ei pidä kinkun kotimaisuutta lainkaan tärkeänä asiana.

Kinkun asema joulupöydän kruununa on vahva, sillä 74 prosenttia suomalaisista syö kinkkua joulun aterioilla. Kinkkua syödään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa.

Ylivoimaisesti suosituimpia kinkkuja ovat juhlakinkut. Myös muut pienet kinkut ja kinkkurullat ovat vieneet tilaa perinteiseltä kinkulta. Kinkkukaupassa tuoresuolattujen kinkkujen suosio on kasvanut selvästi.

Suomen Gallup Elintarviketieto toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 244 yli 15 -vuotiasta suomalaista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa