Kunnan työntekijät 25 minuutin kahvitauolle, selvitys jäi tekemättä

Yle Lappi kertoo, että Pellon kunnanvaltuutettu Tuomo Waara teki selvityspyynnön kunnan työntekijöiden kahvitauoista. Waara esitti, että kunnanhallitus selvittää, miten työntekijät noudattavat KVTESissä määriteltyä kahvitaukoa.

Waara kertoi asioineensa syksyllä kunnantoimistolla kello 9.30, jolloin henkilökunta oli kahvitauolla. Hän palasi kello 9.55, jolloin henkilökunta oli edelleen kahvitauolla. Puhelinvaihteen hoitaja kävi lopulta ilmoittamassa, että asiakas odottaa.

Kunnanhallitus menetti päätösvaltansa asiassa, koska kuusi kunnanhallituksen jäsentä olivat jäävejä. Myös kunnanjohtaja ja muut kunnan virkamiehet olivat jäävejä ja poistuivat paikalta.

Kunnanhallitus ei ole päätösvaltainen eikä asiaa voida käsitellä, totesi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Simo Keränen.

Varapuheenjohtaja Keränen kuitenkin esitti toivomuksen pöytäkirjan ulkopuolelta, että kunnanhallitus ohjeistaa kunnan henkilökuntaa noudattamaan sovittuja kahvitaukoja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa