Nainen teki kuukaudessa 3 500 euron tilin nettipetoksilla

Pohjoiskarjalainen nainen myi kesäkuussa olematonta omaisuutta netissä noin 3500 euron edestä. Myynnissä oli puhelin, kannettava tietokone, 3 tietokonetta, 2 pelikonsolia, taulutelevisio ja kotiteatteri.

Yhdeksän henkilöä eri puolelta maata erehtyi ostamaan myynnissä olleita esineitä maksamalla etukäteen kauppahinnaksi sovitun summan. Ostajat jäivät sitten odottamaan tavaroita, joita myyjä ei toimittanut.

Näyttää sille, että nettipetosten tehtailulla ja hyväuskoisten ihmisten höynäyttämisellä saa helposti rahaa. Ilmiön yleisyydestä kertonee se, että tänä aamuna poliisilaitoksen vuorokausiraportin viisi ensimmäistä juttua oli samantyyppisiä nettipetoksia, kerrotaan Pohjois-Karjalan poliisilaitokseta.

Eilen poliisilta kysyttiin, pitäisikö lunastaa postista paketti, missä pitäisi olla kuukauden ajan markkinoilla ollut noin 600 euron arvoinen älypuhelin lunastettavissa parilla sadalla eurolla? Poliisi ohjeisti kysyjää menettelemään parhaaksi katsomallaan tavalla.

Jutun esitutkinta-aineisto on toimitettu syyttäjälle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa