Pelastushelikopterin taidonnäyte kovassa myrskyssä

Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri evakuoi perjantaiaamuna matkustaja-alus M/S Silja Serenadelta sairaskohtauksen saaneen matkustajan.

Evakuointi tehtiin erittäin haastavissa tuuli – ja näkyvyysolosuhteissa avomerellä. Tuuli puhalsi ajoittain jopa 30 metriä sekunnissa ja aallot löivät jopa yhdeksännen kerroksen ikkunoihin asti aluksella.

Helikopteri pääsi laskeutumaan kannelle aluksen sivulta. Potilas kuljetettiin jatkohoitoon Turkuun.

– Näin kovalla tuulella ja aallokossa laivan keinuminen on haaste. Siihen pitää mennä sopivasti laskuun, ettei kansi tule ylöspäin kovin pahasti kun kopteria viedään alaspäin. Kosketuksen pitäisi olla mahdollisimman tasainen, kertoi ilma-aluksen päällikkö Joonas Kursu Ilta-Sanomille.

Katso video täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa