Pojat ottivat luvatta käyttöön suuritehoisen auton, ajoivat poliisia pakoon

Helsingin Kehä I:llä noin klo 02.45 alkoi takaa-ajo, kun poliisipartio aikoi pysäyttää huomattavaa alinopeutta ajaneen henkilöauton. Auton kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymisvaloa vaan kääntyi Tuusulantielle keskustaan päin.

Poliisi kadotti nopeasti näköyhteyden suuritehoiseen autoon, vaikka vauhtia oli 120km/h. Pakoauto osui Mäkelänkadun alussa raitiovaunupysäkin kaiteisiin ja jatkoi matkaa voimakkaasti heittelehtien törmäten noin 150m:n päähän kadun keskellä kasvavaan lehmukseen.

Auto vaurioitui lunastuskuntoon. Partion tultua paikalle autossa olleet viisi 14-17 -vuotiasta nuorta yrittivät paeta paikalta, mutta kaikki saatiin kiinni. Nuoret eivät loukkaantuneet vakavasti, mutta heidät vietiin tarkastetaviksi sairaalaan.

Yksi nuorista oli ottanut isänsä auton avaimet luvatta. Kuljettajaksi epäillään 15 -vuotiasta poikaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa