Steariinin sulattaminen poltti rivitaloasunnon

Enon Kirkkotiellä sijaitsevan rivitalon asukas oli aamulla aloittanut hellalla steariinin sulattamisen ja lähtenyt käymään toisessa huonetilassa.

Muutamien minuuttien kuluttua keittiöön palattuaan asukas huomasi steariinin palavan ja liekkien lyövän liesituulettimeen. Hän aloitti alkusammutustoimet, mutta totesi niiden olevan riittämättömiä ja poistui ulos turvaan sekä soitti 112:n.

Enon paloaseman savusukeltajat tekivät huoneistoon sammutushyökkäyksen. Avuksi kohteeseen tulivat sammutusyksiköt Kontiolahdelta ja Lehmosta sekä puomitikasyksikkö Joensuusta.

Huoneistopalo saatiin kohteessa nopeasti hallintaan. Seuraavaksi kohteessa varmistettiin yläpuoliset- ja sivutilat. Tilanteen aikana muut asunnot evakuoitiin tilapäisesti.

Tällä hetkellä kohteessa on menossa jälkivahinkojen torjuntatoimet. Rivitalossa on yhteensä neljä asuntoa, joista kolmessa pystytään jatkamaan joulun viettoa normaalisti, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta tiedotetaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa