Suomi24.fi-palvelussa leviää haittaohjelmia

CERT-FI varoittaa, että suomi24.fi-verkkosivustolta on viime päivinä jaettu haittaohjelmia. Useat käyttäjät ovat saaneet virustorjuntaohjelmistoiltaan varoituksia sivustolla majailevista haittaohjelmista.

Sivusto on myös viime päivinä tarjonnut ladattavaksi security_scanner.exe-nimistä haittaohjelmaa .vlab.pp.ru-päätteisistä osoitteista.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että haittaohjelmat ovat peräisin sivustolla näytettävistä kolmannen osapuolen mainoksista. Suomi24.fi-sivuston ylläpito on pyrkinyt karsimaan pois mainossisältöä tartuntariskien vähentämiseksi. Viitteitä siitä, että suomi24.fi-palvelu olisi joutunut tietomurron kohteeksi ei ole.

CERT-FI neuvoo, että sivustolla vierailevien on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja välttää tuntemattomien ohjelmistojen lataamista ja suorittamista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa