<

Yle: Kassasta puuttui 30 senttiä, kuskille potkut

Yle Lahden mukaan Koiviston Auto Oy:n ulkomaalaistaustaiselle kuljettajalle antamat laittomat potkut ovat tulleet todella kalliiksi. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi yhtiön maksamaan kuljettajalle yli 35 000 euron korvaukset sekä liki 13 000 euron oikeuskulut.

Koiviston Auto purki kuljettajansa työsopimuksen viime syksynä, koska sen mukaan yli neljä vuotta yhtiössä työskennellyt kuljettaja oli toiminut vilpillisesti. Yhtiön väitteet perustuivat sisäisen lipuntarkastajan havaintoihin.

Lipuntarkastaja seurasi kuljettajan rahastusta ja hän sai kerran kymmenen minuuttia vanhan matkakuitin. Myös kuitin antamisessa oli viivytelty. Yhtiön mukaan toimet mahdollistivat työnantajan omaisuuden anastamisen.

Kuljettaja oli tilitittänyt ylitystä bussiyhtiön hyväksi useana kuukautena. Kerran tilityksessä puuttui 7,50 euroa. Aiemmin kassasta oli puuttunut 30 senttiä rahaa, jolloin hänet otettiin puhutteluun.

Oikeudessa kävi ilmi, että rahastusohjeet ja lippukoneen käyttöohjeet oli annettu vain suomeksi.

Yle: Kassasta puuttui 30 senttiä, kuskille potkut

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun