Ylen Tuntematon sotilas perinne aiotaan kieltää

Uusi Suomi kertoo, että Edvin Laineen ohjaama Tuntematon sotilas -elokuva saattaa jäädä näyttämättä itsenäisyyspäivänä. Ylen perinne on vaarassa katketa, koska alle 12-vuotiailta kiellettyjä elokuvia ei saa näyttää kello 14.05.

Meidän kantamme on, että näin ei voida toimia. Kun elokuvan ikäraja on tällä hetkellä 12, sitä ei voi esittää ennen kello 17, Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen johtaja Leo Pekkala kertoo Uudelle Suomelle.

Rajoista ovat sopineet keskenään tv-yhtiöt. Ylen mukaan elokuvan esittäminen on perinne ja moni odottaa kansallisesti merkittävän teoksen näkemistä. Illalla sitä ei voi näyttää, sillä silloin Yle näyttää itsenäisyyspäivän juhlia.

Pekkalan mukaan elokuvan kohtalo selvinnee jo tiistain aikana. Hänen mukaan Ylelle on kerrottu selkeästi, että jos he näyttävät elokuvan siihen aikaan, se on lain vastaista.

Ylen Tuntematon sotilas perinne aiotaan kieltää
Siirry sivun alkuun