75-vuotias köröteli hiljaa valtatiellä, aiheutti rajun kolarin

Heinolan Lusissa valtatie 4:llä tiistai-iltana 75-vuotias mies ajoi henkilöautollaan hiljaista vauhtia ja jostain syystä ajautui vastaantulevien kaistalle. Auto törmäsi Heinolan suuntaan ajaneen henkilöauton vasempaan etukulmaan.

Törmäyksen voimasta miehen ajoneuvo kääntyi keula tulosuuntaansa ja jäi ajoradalle. Samaan suuntaan ajaneen ulkomaalaisen rekan kuljettaja joutui jarruttamaan äkillisesti yrittäessään välttää törmäyksen.

Yhdistelmän perävaunu lähti sivuluisuun eikä kuljettaja saanut väistettyä henkilöautoa, vaan törmäsi siihen. Rekan vetoauto suistui tieltä ja perävaunu jäi osittain ajoradalle. Kolarin aiheuttanut henkilöauto liikkui törmäyksen voimasta noin 30 metrin päähän.

Henkilöautojen kuljettajat vietiin ambulansseilla PHKS:n tarkastettavaksi, mutta tiettävästi he selvisivät vähäisillä vammoilla. Ajoneuvot vaurioituivat pahoin. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa