Klassikkohuijauksen uhri menetti jopa 50 000 euroa

Helsingin poliisin mukaan 33-vuotias helsinkiläismies sai vuonna 2011 tuntemattomalta henkilöltä sähköpostiviestin, jossa hänen kerrottiin olevan erään ulkomaalaisen henkilön perinnönsaaja. Perintöä luvattiin lähes 14 miljoonaa puntaa.

Perinnöstä innostunut mies vastasi sähköpostiviestiin. Sen jälkeen hän sai moneen otteeseen sähköpostissa ohjeita, joissa häntä pyydettiin maksamaan erilaisia maksuja, jotta perintösumma saataisiin siirrettyä hänen pankkitililleen.

Mies siirsi rahaa yhteensä jopa 50.000 euroa kunnes alkoi epäillä, että häntä on mahdollisesti huijattu. Viimeisen siirron mies teki vuoden 2012 loppupuolella, jolloin viimein totesi tulleensa huijatuksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa