Mielikuvitus laukkaa, tapetut sudet olivatkin elossa olevia koiria

Ruokolahdelta tuli poliisille ilmoitus, että susia olisi tapettu luvattomasti. Poliisille tulleen vihjeen mukaan alueella olisi nähty susia, joista ei myöhemmin ole minkäänlaisia havaintoja.

Lintusaaren – Härskiänsaaren – Äitsaaren alueella oli tehty 6.1.2013 havainto kahdesta eläimestä, jotka havainnon tekijä oli tulkinnut olevan suseja. Havainto oli kirjattu suurpetohavaintojen internet-sivustolle. Havainto oli tehty noin puolen kilometrin päästä eläimistä.

Asian tultua esille, poliisiin otti yhteyttä henkilö, joka oli ollut pilkillä samalla alueella havainnon tekijän kanssa. Henkilö oli tunnistanut varmuudella nähneensä kahden isokokoisen koiran liikkuneen samalla alueella, josta myös ensimmäinen havainto oli tehty.

Myöhemmin ensimmäinen havainnontekijä kertoi poliisille, että hän ei voinut tehdä varmaa tulkintaa eläimistä, koska hän näki eläimet kaukaa.

Poliisin mukaan havaitut eläimet eivät ovat olleet koiria. Ei ole myöskään epäiltävissä, että eläimiä ylipäätään olisi tapettu kyseisellä alueella.

Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä ja ilmoitetuista havainnoista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa