Poliisi: Kamerakännykkä ei suojaa asetta vastaan

Päijät-Hämeen poliisi sai sunnuntai-iltapäivänä tiedon, että lahtelainen nuorimies oli laitettu aseistettujen miesten toimesta väkisin ajoneuvoon. Poliisi pysäytti ajoneuvon useiden partioiden voimin,  mahdollisesta osallisten aseistautumisesta johtuen.

Poliisin suorittamissa puhutuksissa ilmeni, että kyse oli autokaupasta. Ostaja oli saanut ajoneuvon haltuunsa, mutta ei ollut suorittanut velvollisuuksiaan maksun suhteen. Aseista tai siitä, että auton ostaja olisi ollut vasten tahtoaan kyydissä, ei suoritetussa esitutkinnassa saatu viitteitä.

Poliisi toivoo, että  ilmoittajat ovat aktiivisia, mutta pysyvät kertomuksessaan tosiasioissa. Lisäksi poliisi haluaa muistuttaa ulkopuolisia henkilöitä, nähdessään poliisin operaation olevan käynnissä, pysyvät riittävän etäällä tapahtumista vaaratilanteiden välttämiseksi.

Poliisi ei välttämättä tiedä kiire tilanteessa, miten paikalla juoksevat henkilöt asiaan liittyvät ja tilanteen hoito vaarantuu turhaan. On täysin ymmärrettävää poikkeavan tilanteen kiinnostavuus, mutta jokaisen tulee muistaa, että kamerakännykkä ei anna suojaa ampuma-asetta vastaan tai liikkuvilta ajoneuvoilta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa