15-vuotias mönkijällä tutkaan 106 km/h, alueella oli 60 km/h nopeusrajoitus

Karstulan Humpintiellä 15-vuotias koululainen ajoi liikkuvan poliisin partion tutkaan traktorimönkijällä nopeudella 106 km/h. Kyydissä hänellä oli 13-vuotias koululainen.

Alueella oli 60 km/h nopeusrajoitus ja toisekseen mönkijä on rekisteröity maataloustraktoriksi, jolla suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänen ajo-oikeutensa peruuttiin toistaiseksi. Traktorimönkijä määrättiin valvontakatsastukseen ja rekisterikilpi otettiin pois.

Tapahtumahetkellä muuta liikennettä oli jonkin verran, mutta huomionarvoista on, ettei kuljettaja ymmärtänyt mihin vaaraan hän itsensä asetti. Kyseisen kulkuneuvon ajovalot jäävät nimittäin tien varsilla olleiden lumipenkkojen taakse näkymättömiin. Lisäksi tien pinta oli kostea ja osittain jäinen. Tien reunoilla ja ajokaistojen välissä oli lumipolannetta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Ajoneuvon omistajaa epäillään tapauksessa ajoneuvorikkomuksesta, koska oli omistajana laiminlyönyt velvollisuutensa pitää kulkupeli liikennekelpoisena sekä lisäksi lievästä veropetoksesta, koska verovapaa traktori oli menty muuttamaan verolliseksi nelipyöräksi.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa