8-pallo -elokuva vie katsojan julmaan huumemaailmaan

8-pallo -elokuva kertoo Pikestä (Jessica Grabowsky), joka on vankilasta vapautuva pienen tytön äiti. Pikellä ei ole enää varaa tehdä virheitä tai hän menettää tyttönsä.

Puhtaalta pöydältä elämän aloitus ei ole helppoa. Oveen kolkuttava entinen rakastaja, tytön isä Lalli (Eero Aho) tuo julman huumemaailman takaisin Piken elämään. Vanhempi rikostutkija Elias (Pirkka-Pekka Petelius) yrittää kuitenkin auttamaan Pikeä pysymään pinnalla.

Elias Kasken pariksi määrätään puukotuksesta toipuva konstaapeli Olli Repo (Mikko Leppilampi), jolla on ongelmia myös henkilökohtaisessa elämässä. Hänen roolinsa on oikein onnistunut.

Lopulta tilanne Piken elämässä ajautuu Lallin julmien tekojen jälkeen tilanteeseen, jossa hän sortuu aineisiin. Mutta pilaako se hänen elämänsä? Lopussa selviää, että miksi elokuvan nimeksi on tullut biljardiin liittyvä 8-pallo…

Aku Louhimiehen ohjaama 8-pallo perustuu Marko Kilven vuonna 2011 ilmestyneeseen romaaniin Elävien kirjoihin. Elokuvassa tosin keskitytään vain Piken tarinaan. Kilpi on ammatiltaan poliisi, joten elokuvan julma ja ahdistava huumemaailma on todellinen.

Elokuva herätti kyllä ajatuksen, että itsellä on asiat oikein hyvin. Suosittelen ehdottomasti 8-palloa katsottavaksi, jos vaan kestää julmia elokuvia.

Kategoria(t): Viihde Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa