Avannon reunalta löytyi kypärä ja verijälkiä

Kemiönsaaren eteläpuolella Västanfjärdissä tehtiin havainto avantoon johtavista moottorikelkan jäljistä. Avannon reunalta löytyi kypärä, verijälkiä sekä muuta irtomateriaalia.

Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen helikopteri, jääkulkuneuvo ja pelastustoimen yksiköitä. Helikopterin tapahtumapaikalle kuljettamien sukeltajien valmistautuessa menemään pinnan alle, saatiin tieto henkilön löytymisestä.

Varsinais-Suomen hätäkeskukseen ilmoittautui mieshenkilö, joka kertoi ajaneensa tapahtuma-alueella sulaan eilen lauantaina 23.2. Henkilö onnistui pelastautumaan jäälle. Moottorikelkka vajosi pohjaan ja on edelleen siellä.

Merivartiosto korostaa, että tämän tyyppisissä tapauksissa on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa pelastusviranomaisille tapahtuneesta.

Jäällä liikkujia varoitetaan heikoista jäistä erityisesti salmissa ja virtapaikoissa

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa