Itä-Eurooppalaiset ryhmät myymälävarkaissa, saaliit kymmeniätuhansia

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt kaksi myymälävarkaussarjaa. Varkauksista epäillään kahta samasta Itä-Euroopan maasta tullutta kolmen hengen ryhmää, joiden kohteena olivat pääasiassa pääkaupunkiseudun suuret kauppakeskukset.

Ensimmäinen ryhmä tuli Suomeen 27.12.2012 ja yksi ryhmän jäsenistä jäi kiinni myymälävarkaudesta Vantaan Jumbossa. Hän oli pukenut kolme arvokasta takkia oman takkinsa alle ja poistunut liikkeestä maksamatta.

Poliisi teki 29.12. kotietsinnän kiinniotetun miehen leirintäalueella olleeseen majapaikkaan. Sieltä poliisi löysi valtavan määrän liikkeistä anastettua omaisuutta ja kaksi rikoskumppania, jotka otettiin myös kiinni.

Esitutkinnassa selvisi, että ryhmän jäsenet ovat anastaneet tuotteita mm. Helsingin Itiksestä, Vantaan Jumbosta, Espoon Sellosta ja Lahden Triosta. Ryhmän hallusta on takavarikoitu mm. 50 paria kenkiä ja 60 takkia. Takavarikoidun omaisuuden yhteisarvo on noin 20 000 euroa.

Kaksi epäiltyä on lisäksi maahantulokiellossa aikaisempien rikosten vuoksi.

Toinen ryhmä tuli suomeen 28.12.2012 ja heidän oli myös tarkoitus poistua Suomesta heti seuraavana päivänä. Kolmikko otettiin kiinni 29.12. edellä mainitun leirintäalueelle tehdyn kotietsinnän yhteydessä.

Toisen ryhmän epäillään anastaneen Helsingin Itiksestä ainakin 12 eri liikkeestä ja Espoon Sellosta ainakin 8 eri liikkeestä. Ryhmän hallusta on takavarikoitu vaatteita, kosmetiikkaa ja lasten leluja.

Takavarikoitujen tuotteiden yhteismäärä on noin 300 kappaletta ja niiden yhteisarvo on yli 11 000 euroa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa