Karhun ampuneita vaaditaan vangittaviksi, poliisilla pyyntö sosiaalisen median käyttäjille

Orivedellä 30.1.2013 tapahtuneen karhun ampumisen johdosta poliisi on esittänyt Pirkanmaan käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimukset. Molempia pidätettyinä olevaa miestä vaditaan vangittavaksi todennäköisin syin epäiltyinä törkeästä metsästysrikoksesta.

Poliisin mukaan karhua on häiritty jo marraskuussa sen ensimmäisellä talvipesällä ja se on siirtynyt sekä tehnyt pikaisesti uuden pesän. Tällä toisella pesällä karhua on häiritty uudestaan tammikuun kolmantena viikonloppuna.

Kyseessä on ollut kantava naaraskarhu, joka on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan erittäin suurella todennäköisyydellä synnyttänyt. Pennusta ei ole havaintoja, mutta se on varmuudella menehtynyt joko tammikuun ensimmäisen häirinnän taikka viimeisen tapahtuman yhteydessä.

Karhun kaksi kertaa tapahtunut häirintä, teon olosuhteet, karhun vammat sekä muut poliisin esitutkinnassa saamat tiedot ovat vahvistaneet epäilyä törkeästä metsästysrikoksesta ja esitutkinnan vaikeuttamisesta sekä edelleen olemassa olevasta vaikeuttamisvaarasta.

On olennaista todeta, että kysymyksessä on edelleenkin rikosepäily. Kaikkia asiasta kiinnostuneita – niin mediaa kuin sosiaalisessa mediassakin kommentoivia – pyydetään pitäytymään niissä niukoiltakin tuntuvissa faktoissa, joita voidaan esitutkinnan tässä vaiheessa julkaista, jotta vältyttäisiin selkeästi väärältä tiedonvälitykseltä sekä ylilyönneiltä sosiaalisessa mediassa, tiedottaa Pirkanmaan poliisilaitos.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Karhun ampuneita vaaditaan vangittaviksi, poliisilla pyyntö sosiaalisen median käyttäjille

  1. pTS sanoo:

    Tyhmä Suomen kansa haukkuu jästipäisesti poliisia, vaikka on väärässä taas kerran.

Vastaa