Kouluja uhataan urakalla

Iisalmen Kirkonsalmen koulun sähköpostiin tuli yön aikana koulu-uhkaus, jossa uhataan ammuskelulla. Uhkaus on hyvin samantapainen kuin eilen 13.2. Kuopion kahdelle koululle tehty.

Uhkausta pidetään ilkivaltaisena tekona, jonka tarkoituksena on aiheuttaa sekasortoa ja häiritä koulurauhaa. Poliisi on paikalla rauhoittelemassa ja tarkkailemassa tilannetta. Poliisi pyytää suhtautumaan uhkaukseen rauhallisesti.

Varotoimenpiteenä koululaiset eivät mene tänään välitunnilla ulos ja koulun ovia pidetään lukittuina. Poliisi ei näe mitään tarvetta vanhemmille hakea lapsiaan pois kesken koulupäivän. Tilanne koulussa on hyvin rauhallinen.

Kalajoen yläkouluun/lukioon on tullut puolenyön aikaan sähköpostilla uhkausviesti, jossa uhataan koulussa työskentelevien turvallisuutta. Poliisi on tehnyt päätöksen, että koulu on tänään suljettuna. Poliisi kehottaa ihmisiä tänään välttämään liikkumista koulun lähettyvillä.

Oulussa Pöllökankaan kouluun kohdistui internetin välityksellä koulu-uhkaus. Uhkaus esitettiin erään internet sivuston keskustelusivustolla viime yönä.

Poliisi aloitti välittömästi tutkinnan asiassa ja alkoi selvittämään uhkauksen tekijää. Asiasta saadun selvyyden perusteella poliisi teki uhka-arvion, jonka mukaan uhkauksen toteutumista ei pidetty todennäköisenä.

Pölläkankaan koululla koulurutiinit jatkuvat entisellään ja paikalla on poliisipartio varmistamassa tilannetta.

Koulun henkilökunta on tietoinen tilanteesta ja tiedottaa asiasta oppilaita ja vanhempia. Tapauksesta on laadittu rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa perättömänä vaarailmoituksena.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Kouluja uhataan urakalla

  1. Petri sanoo:

    Koska koulu-uhkaajia ei rangaista, ei pollarien uhkailut uhkailun rangaistavuudesta paljon hetkauta. Suljetuksi määrätyn oppilaitoksen oppilas on nyt koulun kingi kun sai kaikille pidennetyn viikonlopun.

    • pTS sanoo:

      Mitä enemmän poliisi kiusaa nuoria väärin perustein tehdyillä kiinniotoilla ja pidätyksillä, sitä enemmän nuoret protestoivat. Siitä huolimatta koulu-uhkailijat ovat alhaista sakkia!

Vastaa