Poliisi varoittaa: Puolalaiset ”tiedustelijat” pyrkivät suomalaisten koteihin

Varsinais-Suomen asuinalueilla on kierrellyt puolalaisia kaupustelijoita, jotka ovat myyneet muun muassa vanerileluja ja piirustuksia. Poliisi on saanut asiasta viime aikoina useita ilmoituksia.

Kaupustelijoilla on yleensä mukanaan huonolla suomen kielellä kirjoitettu paperi. Paperissa lukee, että kaupustelija on opiskelija tai kuuro ja asukasta pyydetään ostamaan tuotteita opiskelun tms. rahoittamiseksi.

Kaupustelijat ovat entistä röyhkeämpiä, sillä joissain tapauksissa kaupustelijat ovat yrittäneet tunkea jalkaa ulko-oven väliin ja päästä väkisin sisälle asuntoon. Sisään päässyt kaupustelija on useassa tapauksessa anastanut eteisen pöydältä mm. matkapuhelimia, lompakoita ja muuta arvotavaraa.

Poliisi varoittaa asukkaita kaupustelijoista, jotka ovat yleensä ns. ”tiedustelijoita” ja etsivät sopivia murtokohteita myöhempää asuntoon murtautumista varten.

Poliisi toivoo, että kaupustelijoista ilmoitetaan välittömästi poliisille tuntomerkit sekä käytössä olleen ajoneuvon merkki, väri ja rekisteritunnus. Myös asuinalueiden oudot valokuvaajat kiinnostavat poliisia. Ilmoitukset tulee akuuteissa tilanteissa tehdä hätänumeroon 112.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa