Porsaanlihanakeissa neljää eri lihaa, lihapiirakoissa ei lihaa…

Eyjan.is  kertoo, että Islannissa lihapiirakkaerästä hevosenlihaa etsineet viranomaiset kokivat suuren yllätyksen. Erästä ei löytynyt hevosenlihaa, eikä mitään muutakaan lihaa, vaikka naudanlihapitoisuudeksi ilmoitettiin 30 prosenttia.

Olemme aivan sokissa, miten tällaista voi tapahtua, valmistajan edustaja sanoo.

Islannissa elintarvikeviranomaiset tutkivat 16 islantilaisesta tuotteesta sisälsivätkö ne hevosenlihaa. Tuoteselosteen vastaisesti hevosenlihaa ei löytynyt, mutta mikään ei myöskään vastannut täysin tuoteselostetta.

BBC:n mukaan Venäjän elintarvikevalvoja Rosselkhoznadzor on löytänyt Itävallasta tuoduista makkaroista hevosta, broileria, nautaa ja soijaa. Tuoteselosteen mukaan ne sisältävät ainoastaan sianlihaa.

Makkaroita oli tuotu maahan yli 20 tonnin erä, joka nyt tuhotaan tai palautetaan tuottajalle. Rosselkhoznadzorin edustaja Alexei Alexeyenkon mukaan ongelmana on siinä, että ei tiedetä onko lihat peräisin sairaista eläimistä vai mistä.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa