VR kieltää Spotifyn ja Youtuben käytön junassa

Ylen mukaan VR aikoo ”lähiaikoina” ottaa käyttöön estolistan, jolla rajataan matkustajien pääsyä langattomassa verkossa muun muassa Spotifyyn, Youtubeen ja Netflixiin. Päätöksellä pyritään takaamaan, että kaikkien matkustajien käytössä olisi edes ”keskinkertainen palvelu”.

Junien WLAN-verkko käyttää matkapuhelinverkkoa ja Digitan vanhaa @450-verkkoa. Verkko toimii parhaiten suurten kaupunkien liepeillä, joissa on tukiasemia runsaasti. Hetkittäiseen pätkimisen syynä ovat tunnelit, kallioleikkaukset tai huono sää.

Erilaisten ilmaispalveluiden, YouTuben ja Netflixin ja vastaavien käyttö on koko ajan suositumpaa. Ne rajataan aivan lähiaikoina pois, jotta voimme taata edes keskinkertaisen nettipalvelun kaikille, jotka sitä tarvitsevat vaikkapa työasioidensa hoitoon, kertoo VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen Ylelle.

VR haluaa rajata junaverkon perusnettikäyttäjälle. Vanhasen mukaan esimerkiksi sähköpostin ja liitteiden lähettäminen sujuu ongelmitta.

Kannattaa ladata elokuvat ja videot koneelle valmiiksi siellä, missä on kiinteä verkko.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin VR kieltää Spotifyn ja Youtuben käytön junassa

  1. minä sanoo:

    Jaa, auttaisiko välityspalvelimien käyttö?

Vastaa