Baarikaverit huijasivat ja muiluttivat perintörahat

Noin 50-vuotiaalta lahtelaiselta poikamieheltä huijattiin parin kuukauden aikana kymmeniä tuhansia hänen perintönä saamiaan rahoja.

Uhri oli tutustunut eräässä Lahden lähiökuppilassa tähän huijariseurueeseen. Jossain vaiheessa huijarit olivat saaneet tietoonsa uhrin tilillä olevasta suuresta rahasummasta. Sen jälkeen epäillyt olivat urkkineet tietoonsa uhrin pankkikortin tunnusluvun.

Uhrin kanssa vietettiin aikaa, johon liittyi läheisesti myös alkoholin käyttöä uhrin asunnossa. Yhdessä vietettyjen hetkien aikana huijarit ottivat salaa uhrin pankkikortin ja kävivät tekemässä sillä nostoja läheisillä pankkiautomaateilla.

Huijausten jatkuessa, uhri sai tietää, että uudet ystävät olivat tehneet käteisnostoja. Huijariseurue poistui uhrin kaveripiiristä, mutta muutamien päivien päästä uhrin ovelle ilmestyi uudet huijarit, jotka ilmoittivat kuulleensa aiemmasta huijauksesta.

Uudet huijarit lupasivat auttaa uhria saamaan huijatut rahat takaisin. Uhri nousi näiden tuntemattomien henkilöiden autoon, matkasta kehittyi kolmen päivän mittainen autoajelu ja muilutus ympäri Suomea. Autoajelun aikana noin uhrilta huijattiin 12 000 euroa lisää rahaa.

Uhri tuotiin takaisin kotiinsa, kun hänen tili oli saatu tyhjennettyä siihen pisteeseen, että tilin saldo oli alle euron. Päijät-Hämeen poliisi on tutkinut tapahtunutta törkeänä maksuvälinepetoksena sekä vapaudenriistona.

Tutkinnan aikana on epäiltyjä otettu kiinni yhteensä 7. Kiinniotettujen joukossa on sekä miehiä että naisia, iältään noin 20–30 -vuotiaita. He ovat olleet kuulusteluissa halukkaita selvittämään asian ja he myönsivät käyttäneensä hyväkseen uhrin luottamusta.

Tekijöiden mukaan rahat on ”pelattu ja ryypätty”. Pääepäillyt ovat olleet kahnauksissa lain kanssa lukemattomia kertoja jo aiemminkin, he ovat niin sanotusti poliisin vanhoja tuttuja. Rikoskokonaisuus tullee siirtymään syyttäjälle maaliskuun aikana.

Poliisi muistuttaa, että suuria rahasummia ei tulisi pitää sellaisella pankkitilillä, johon on liitetty pankkikortin käyttömahdollisuus. Näin ollen vaikka pankkikortti päätyisikin väärille henkilöille, ei ole mahdollista pankkikortin avulla nostaa kaikkia tilivaroja.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa