Hoitajalla potilaspaperit mukana ravintolassa aamuyöllä

Kuopion keskustassa anastettiin 9.3.2013 lauantaina aamuyöllä laukku, jossa oli kotihoidossa olevien henkilöiden henkilö- ja osoitetietoja sekä hoito- ja lääkitysohjeita. Laukun sisältöä oli tyhjennetty kadulle.

Poliisi on kuulustellut Kuopion kaupungin palveluksessa toimivaa lähihoitajaa, jonka hallusta asiapaperit anastettiin. Olkalaukussa olleet asiapaperit anastettiin Kuopiolaisessa ravintolassa. Niissä oli parinkymmenen henkilön nimet ja osoitteet sekä heidän hoitoonsa liittyviä tietojaan.

Asiakastietoja oli paperimuotoisena, koska työpaikan mobiililaitteissa oli käyttökatkos. Normaalisti asiakastietoja ei liikutella lainkaan paperiversioina. Asiakaslistat olivat vahingossa unohtuneet laukkuun ja joutuivat laukun anastuksen kautta ulkopuolisen henkilön haltuun.

Poliisi tutkii asiaa tuottamukselsena virkasalaisuuden rikkomisena ja salassapitorikoksena.  Poliisi on jatkossa yhteydessä asiakaslistoissa oleviin henkilöihin ja selvittää heidän osaltaan mahdolliset vaatimukset. Poliisi jatkaa myös laukun anastajan selvittämistä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa