Nuoren miehen pelko kävi toteen

Lieksassa Nurmeksentiellä 18-vuotias nuori mies ajoi henkilöautolla poliisin tutkaan 80 km/h nopeusrajoitusalueella 112 km/h. Pysäytysmerkistä piittaamatta nuorukainen jatkoi ajoaan Vartialantietä Kylänlahden suuntaan.

Poliisipartio menetti näköyhteyden takaa-ajettavaan autoon. Monolanniementie Vartialantie risteyksessä lumipenkassa oli kuitenkin jäljet, joista oli pääteltävissä, että autolla oli ajettu liukkaalla jäisellä tiellä mutkassa suoraan.

Auto löytyi syvästä ojan jontkasta ulosajettuna. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kenellekään autossa olleelle ei tullut onneksi henkilövahinkoja.

Alustavassa puhuttelussa nuorukainen kertoi, että pakosalle ajon syynä oli pelko, että hän menettää ajokortin. Henkilöauton ajo-oikeuden hän oli saanut noin kuukausi sitten, kerrotaan Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Autonkuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan ja hänelle annettiin sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuman kulkuun.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa