Poliisi: Lapsen suusta kuulee totuuden

Lumi pölisi, näkyväisyys oli käsin koeteltavissa. Autot etenivät tiellä, mutta jotain oli pielessä. Juu, tienpielessä oli autoja, mutta muutakin oli pielessä.

Äiti! kuului auton takapenkiltä.

Miksi tuo auto takanamme ajaa noin lähellä? Eikö se ole vaarallista? Minua pelottaa jos se ajaa meidän päälle ja meitä sattuu. Se setäkin telkkarissa sanoi, että pitäisi jättää välimatkaa. Isi on myös sanonut, että minä olen arvokkainta maailmassa. Me ollaan kaikki arvokkaita. Äiti, pelottaako sinua?

Pelottaa, vastasi äiti.

Minäpä osaan tavata, tyttö takapenkiltä hihkaisi, kerhossa opetettiin. TUR-VA-VÄ-LI, TUR-VA-VÄ-LI, TUR-VA-VÄ-LI! Osaavatko aikuiset tavata?

Puskurissa roikkuvien pitäisi mieltää, mitä he ehtivät tekemään sekunnissa. se on ihmisen reaktioaika. Yleensä ajetaan niin lähellä, että edellä menevään on vain sen sekunnin kestävä matka. Mitä tapahtuu, kun edellä menevä joutuu jarruttamaan?

Näin mietitään Kanta-Hämeen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa