Suomalaismieheltä huijattiin sähköpostin avulla suuri summa rahaa

Helsingin poliisilaitoksen mukaan suomalaismies oli saanut hänen ulkomaisen tuttavan nimissä sähköpostia, jossa pyydettiin lähettämään rahaa 1400 euroa. Sähköpostin mukaan ulkomaalainen tuttava olisi Belgiassa eikä hänen visakorttinsa toimi.

Suomalaismies lähetti Western Unionin kautta kyseisen summan. Seuraavana päivänä suomalaismies oli saanut uudelleen sähköpostia ja nyt oli pyydetty lentolippua varten 1500 euroa, minkä summan mies oli uudelleen lähettänyt Western Unionin kautta.

Seuraavana päivänä oli tullut jälleen pyyntö lähettää rahaa, koska ulkomaalaisen tuttavan kaveri olisi joutunut sairaalaan. Nyt oli pyydetty lähettämään 2250 US dollaria.

Tällä kertaa mies ei enää lähettänyt rahaa, koska hän oli ehtinyt ottaa yhteyttä ulkomaalaiseen tuttavaansa ja saanut tietää, että hän ei ole posteja lähettänyt. Joku oli saanut haltuunsa heidän sähköpostiosoitteensa ja esiintynyt tuttavan nimissä huijaustarkoituksessa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Suomalaismieheltä huijattiin sähköpostin avulla suuri summa rahaa

  1. Petri sanoo:

    Englantilaisilla on tällaisia tyyppejä varten osuva sanonta: ”More money than common sense”.

Vastaa