15-vuotias valehteli konduktöörin pahoinpidelleen, sai vankeutta

Ilta-Sanomat uutisoi, että Keski-Suomen käräjäoikeus on käsitellyt tapausta, jossa 15-vuotias tyttö väitti poliisille, että konduktööri tönäisi hänet ulos junasta.

Tyttö oli kaverinsa kanssa ostanut junioriliput, mutta he eivät olleet ottaneet matkaan kuvallisia henkilötodistuksia. 54-vuotias mieskonduktööri oli huomauttanut tytöille asiasta aiemminkin ja nyt konduktööri poisti heidät junasta.

Toinen tyttö kompastui ja loukkasi kätensä junasta poistuessaan. Tytöt päättivät tehdä konduktööristä syntipukin ja loukkaantunut tyttö hankki lääkärintodistuksen rikosilmoitusta varten. Syyte konduktööriä vastaan nostettiin marraskuussa.

Tyttö myönsi tammikuussa pidetyssä oikeudenkäynnissä, että kyseessä oli valhe. Nyt tyttö tuomittiin neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen väärästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Kaveri sai saman rangaistuksen.

Tytöt joutuvat maksamaan konduktöörille 3 000 euroa henkisestä kärsimyksestä  sekä oikeudenkäynti- ja muita kuluja 2265 euroa.

15-vuotias valehteli konduktöörin pahoinpidelleen, sai vankeutta
Siirry sivun alkuun