Ajokortti Virosta tulisi todella halvaksi

Taloussanomat kertoo, että Virossa autokoulun saa pääkaupunkiseudun käydä myös Suomen kielellä. Esimerkiksi Niguliste Autokoolissa saa ajokortin halvimmillaan 725 eurolla, kun edullisimmatkin autokoulut veloittavat kortista runsaat 2300 euroa.

Ajokorttiturismin esteenä on kuitenkin lainsäädäntö, sillä Virossa ajokortin voi suorittaa oleskeluoikeuden saanut. Suomen suurlähetystön mukaan oleskeluoikeuden saa esimerkiksi muuttaessaan Viroon opiskelemaan tai töihin. Maassa pitää viettää vähintään 185 päivää vuodessa.

Se edellyttäisi, että asuisi vakituisesti Virossa. Jos asuu vakituisesti Suomessa, autokoulu pitää käydä Suomessa, sanoo komisario Hannu Hirvonen Helsingin poliisin ajokorttiyksiköstä.

Kymmenkunta suomalaista käy Niguliste Autokoolin vuosittain. Suurin osa heistä on tullut Viroon opiskelemaan. EU- ja ETA-maissa ajetut ajokortit käyvät Suomessa ja vaihdettavissa suomalaiseen korttiin, jos kortin haltija on asunut vakituisesti maassa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa