Älä usko tätä ”poliisin” puhelinsoittoa

Helsingin poliisilaitoksen tietoon on tullut viime aikoina useita tapauksia, joissa rikolliset esiintyvät puhelimessa poliisina ja pyrkivät erilaisilla tekosyillä saamaan ihmisiä kertomaan verkkopankkitunnuksiaan ja tilitietojaan.

Soittajat ovat väittäneet mm. että puheluun vastanneen henkilön pankkitilille on yritetty murtautua ja että erilaisten suojaus- ja turvajärjestelyjen takia tarvitaan pankkitunnuksia, jotta saadaan rakennettua toimiva palomuuri, poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisi muistattaa, että tällaiset väitteet ovat täysin perättömiä. Pankkitunnuksiaan ei pidä missään nimessä antaa kenellekään ulkopuoliselle.

Poliisi korostaa, ettei sillä ole tarvetta eikä oikeutta kysellä yksityisten ihmisten tilitietoja tai pankkitunnuksia. Mikäli vastaavanlaisia soittoja tulee jatkossa, niistä pyydetään ilmoittamaan poliisille.

Tapauksia on tullut ilmi toistaiseksi yli kymmenen kappaletta ja niihin liittyen onnistuneilla tilisiirroilla on saatu aikaan huomattavia taloudellisia vahinkoja.

Lue myös:

Varo luottokortin tietoja kysyvää valepoliisia

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa