Koululainen avasi palopostin, aiheutti vesivahingon

Länsi-Uusimaa uutisoi, että keskiviikkona 27.3. Lohjalla Anttilan koulun oppilas avasi palopostin ja vedet valuivat Laurentius-salin katsomoon. Vettä ehti valua lattialle tuntien ajan.

Vesi suihkusi ensin aulan puolella olevalle tiililattialle ja täytti salin edustalla olevan tasanteen noin 10 sentin korkeudelle. Vesi jatkoi matkaansa aulasta oven alitse saliin ja valui seinän viertä alaspäin kolmen penkkirivin päähän.

Parketti on nyt poistettu vajaan metrin levyiseltä ja muutaman neliön laajuiselta alueelta. Seinän vierestä on poistettu 16 istuinta. Betonilattiaa kuivatetaan nyt lähiviikot, mutta tilaisuuksia voidaan järjestää normaalisti.

Ilkivallasta on tehty ilmoitus poliisille. Anttilan koulun rehtori Liisa Saarniniemi kertoo, että vuodon aiheuttanut oppilas on tunnistettu ja tekoa on selvitelty koulussa. Vahingon hinta on tämän hetkisen arvion mukaan korkeintaan 5000 euroa.

Periaate on, että vahingon aiheuttaja maksaa. Tämä hinta on nyt arvio sen mukaan, ettei muita vahinkoja löydy, kertoo kaupungin isännöitsijä Raimo Rissanen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa