Nainen yritti lunastaa väärennettyä matkashekkiä, syytti amerikkalaista mysteerimiestä

Helsingin Itäkeskuksen Nordea pankissa keskiviikkona 23.4.2013 klo 13.45 nainen yritti vaihtaa rahaksi kolme 500 euron matkashekkiä. Virkailijan kysyttyä varmistusta asiakirjatarkistajilta, tuli vastauksena heti ilmoitus, että kyseiset matkashekit ovat väärennöksiä.

Nainen kertoi paikalle menneelle poliisipartiolle tutustuneensa noin kaksi kuukautta sitten Facebookissa amerikkalaiseksi esittäytyneeseen Chris Johnsoniin. Nainen oli käynyt keskustelut aina sähköpostitse, facebookissa sekä tekstiviestein englanniksi.

Mies oli naisen kertoman mukaan suunnitellut tulevansa piakkoin Suomeen ja naisen piti maksaa miehen hotellihuone miehen lähettämillä American Express -matkashekeillä.

Miehen naiselle antamat puhelinnumerot ovat Ison-Britanniaan suuntautuvia numeroita.

Asiaa tutkitaan väärennyksenä. Naisen osallisuutta asiaan tutkitaan avunantona rikokseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa