Poliisi: Näin vältät ikävän yllätyksen

Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa, että Vöyrillä Stora Vetlotin saarella liikkunut kansalainen oli 3.4. huomannut, että kesämökkeihin oli murtauduttu. Mahdollisesta varastetusta tavarasta ei ole vielä tällä hetkellä tietoa ja tekoaikakin on epäselvä.

Poliisi kehottaa mökinomistajia tarkistamaan mökkejään alueella mahdollisten muiden murtojen varalta.

Kevään saapumisen selvä merkki on mökkivarkaiden ja karhujen herääminen talviunilta. Muuallakin kuin yllä mainitussa paikassa on siis hyvä tarkistaa mökin kuntoa talven jäljiltä.

Varkaat ovat huomanneet, että ihmisillä on tapana tuoda tavaraa kesäksi mökille kevätsiivouksen aikana, vaikka mökki sen jälkeen voi olla tyhjillään monta viikkoa tai jopa kuukausia.

Elektroniikkaa, optiikkaa ja muuta arvokasta kannattaa säilyttää muualla kuin kesämökillä. Aseita ei pitäisi säilyttää kuin väliaikaisesti mökillä, ja silloin mieluiten järeässä lattiaan tai seinään kiinnipultatussa ase-kaapissa.

Sitten lopuksi vielä varoituksen sana, jos mökki on saaressa, varmistakaa jään kestävyys jos suuntaatte matkanne sinne viikonloppuna, kevätjää on talviunilta heränneen karhun tapainen, eli petollinen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa