Älä syö näitä Rainbow myrkkykasviksia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedottaa, että SOK on päättänyt vetää Rainbow-tuotesarjan Ruokaisat pannukasvikset vihannes-papu-siemensekoituksen myynnistä. Pakkauskoko on 450 grammaa ja valmistusmaa Belgia.

Takaisinveto koskee tuotteen kaikkia myynnissä olleita eriä, joiden parasta ennen päivämäärät ovat 26.7.2014, 2.9.2014, 8.9.2014 ja 26.10.2014. Kyseisiä tuote-eriä on ollut myynnissä valtakunnallisesti S-ryhmän myymälöissä helmikuusta 2013 lähtien.

Takaisinvedon syynä on yksittäisten asiakaspalautteiden kautta tullut epäilys Datura rikkakasvin siemenistä tuotteessa. Daturan eli hulluruohon siemenet saattavat sisältää luontaisia alkaloideja, jotka ovat myrkyllisiä.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuote. Virheellisen tuotteen pakkaus pyydetään palauttamaan ostopaikkaan. Ostos hyvitetään.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa